Appeltje Eitje

Kinderen met overgewicht komen helaas steeds vaker voor. 1 op de 5 kinderen is te zwaar. Overgewicht bij kinderen is geen onschuldige zaak. Het kan leiden tot suikerziekte op jonge leeftijd. Gewrichtsproblemen als artritis en artrose zijn
bij deze kinderen geen uitzondering.
Kinderen kunnen in een sociaal isolement raken, omdat ze gepest worden. Of ze kunnen simpelweg niet meer meedoen, doordat hun gewicht hen in de weg zit.

Voor kinderen is een dieet geen optie aangezien ze nog in de groei zijn en belangrijke voedingsstoffen en bouwstoffen nodig hebben. Zou u een kind op dieet zetten dan kunnen er tekorten ontstaan.

Elan Voedingsadvies & Begeleiding heeft daarom het programma Appeltje Eitje ontwikkeld. Dit programma begeleidt de kinderen op een leuke, speelse manier naar een nieuwe leefstijl met een gezond gewicht. De activiteiten worden aan de leeftijd aangepast. Uiteraard worden de ouders ook bij deze begeleiding betrokken en krijgen zij informatie en tips over hoe zij hun kinderen kunnen helpen.

Dus:
– geen dieet
– begeleiding naar gezondere leefstijl en gewicht
– leuke, speelse en uitdagende manier om meer te weten te komen over gezond eten
– opbouwen van zelfvertrouwen

En ook voor dit programma geldt dat diverse zorgverzekeraars vergoedingen bieden. Wilt u meer informatie, vul dan het contactformulier in.